Veel gestelde vragen.

Een stalen schuifdeur heeft u bij meneer Aards al vanaf 499,-

Een stalen binnendeur heeft u al vanaf 529,-

Een stalen deur op maat heeft u al vanaf 825,-

Een stalen taatsdeur heeft u vanaf 650,-

Een dubbele stalen scharnierdeur heeft u al vanaf 1795,-

Een dubbele taatsdeur heeft u al vanaf 1300,-

De keuze tussen stalen en aluminium deuren hangt af van verschillende factoren, waaronder je specifieke behoeften, voorkeuren en het beoogde gebruik van de deuren. Hier zijn enkele overwegingen om je te helpen bij het maken van een beslissing:

Stalen Deuren:

Voordelen:

Sterkte en Duurzaamheid: Staal is over het algemeen sterker dan aluminium, wat resulteert in robuuste en duurzame deuren.

Brandwerendheid: Staal heeft van nature brandwerende eigenschappen, wat de veiligheid kan vergroten.

 
Aluminium Deuren:

Voordelen:

 1. Lichtgewicht: Aluminium is lichter dan staal, waardoor het gemakkelijker te hanteren en te installeren is.
 2. Corrosiebestendig: Aluminium is van nature corrosiebestendig, wat de duurzaamheid verhoogt.
 3.  
 4. Overwegingen:
 5.  
 6. Sterkte: Hoewel aluminium sterk is, is het over het algemeen niet zo sterk als staal.

Prijspunt: Aluminium deuren kunnen duurder zijn dan stalen deuren, afhankelijk van het ontwerp en de specificaties.

Breng een vleugje moderne verfijning in je interieur met de toevoeging van een stalen deur. Of je nu een eigentijds appartement, een klassiek herenhuis, of een industriële loft hebt, stalen deuren voegen een uniek en tijdloos element toe aan jouw interieur.

Een Open Uitstraling: Stalen deuren creëren een gevoel van openheid en ruimtelijkheid, waardoor natuurlijk licht vrij door de ruimte kan stromen. Het slanke profiel van het staal geeft een eigentijdse uitstraling.

Veelzijdige Integratie: Stalen deuren zijn verrassend veelzijdig en passen bij diverse interieurstijlen. Of je nu gaat voor een industriële look, een moderne inrichting, of een meer traditionele ambiance, stalen deuren voegen een vleugje karakter toe dat moeiteloos integreert met jouw persoonlijke stijl.

Personalisatie en Maatwerk: Geef jouw interieur een unieke touch door te kiezen voor maatwerk stalen deuren. Van verschillende afwerkingen tot diverse ontwerpen en de mogelijkheid om glaspanelen toe te voegen, maatwerk stalen deuren maken het mogelijk om jouw visie tot leven te brengen.

Of je nu de voorkeur geeft aan een subtiele stalen scharnierdeur, een imposante schuifdeur, of een set elegante taatsdeuren, de toevoeging van stalen deuren aan jouw interieur belooft niet alleen visuele pracht, maar ook een verandering in de atmosfeer van jouw leefruimte.

Stalen deuren passen niet standaard in een bestaand kozijn. Wanneer u een stalen deur wilt plaatsen in uw woning, dan is hiervoor een bijpassend kozijn aan te raden. De deuren bij Meneer Aards worden standaard geleverd met strak, bijpassend kozijn.

Een taatsdeur, ook wel bekend als een pivotdeur, is een type deur waarbij het draaipunt niet aan de zijkant van de deur zit, zoals bij traditionele scharnieren, maar op een verticale as die zich in het midden van de deur bevindt. Hierdoor kan de deur om zijn eigen verticale as draaien. In plaats van aan de zijkant te scharnieren, wordt een taatsdeur meestal bevestigd aan de boven- en onderkant.

Belangrijke kenmerken van taatsdeuren zijn onder andere:

 1. Scharnieren Boven- en Onderaan: De deur rust op scharnieren die zich zowel aan de boven- als onderkant van de deur bevinden, waardoor een soepele draaibeweging mogelijk is. Hierdoor kan de deur ook in beide richtingen draaien.

 2. Esthetisch Design: Taatsdeuren hebben vaak een modern en esthetisch aantrekkelijk ontwerp. Ze kunnen gebruikt worden voor zowel binnen- als buitendeuren, en ze zijn beschikbaar in diverse materialen, zoals hout, glas, staal en aluminium.

 3. Ruimtelijk Effect: Doordat het draaipunt in het midden van de deur ligt, kunnen taatsdeuren een ruimtelijk effect creëren. Ze worden vaak gekozen vanwege hun eigenschap om een open en luchtig gevoel te geven aan een ruimte.

 4. Gemakkelijke Installatie: Taatsdeuren kunnen relatief gemakkelijk worden geïnstalleerd, maar het is belangrijk dat de vloer waarop ze worden geplaatst, stevig genoeg is om het gewicht van de deur te dragen.

Taatsdeuren worden vaak gebruikt in moderne en eigentijdse architectuur vanwege hun unieke ontwerp en het gevoel van elegantie dat ze aan een ruimte kunnen toevoegen. Ze worden ook gewaardeerd vanwege hun flexibiliteit en toepasbaarheid in verschillende interieurstijlen.

Toepassingsmogelijkheden van stalen deuren:

Stalen deuren kunnen op diverse manieren worden toegepast in verschillende soorten gebouwen. Enkele populaire toepassingen zijn:

– Woonhuizen

– Appartementencomplexen

– Kantoren

– Winkels en boetieks

– Restaurants en cafés

– Hotels

Stalen deuren kunnen in diverse ruimtes worden toegepast, zoals woonkamers, slaapkamers, keukens, kantoren en meer. Ze kunnen dienen als room dividers, entree- of terrasdeuren, en zelfs als indrukwekkende schuifdeuren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Regelmatig afstoffen en periodieke reiniging met een mild schoonmaakmiddel volstaan doorgaans.

Ja, elke ruimte is uniek. Daarom biedt Meneer Aards naast standaard afmetingen ook op maat gemaakte oplossingen aan, zodat je een stalen scharnierdeur krijgt die perfect past bij jouw specifieke afmetingen en ontwerp voorkeuren.

Meneer Aards biedt uitsluitend stalen deuren aan met een tijdloze mat zwarte  poedercoating. 

De stalen scharnierdeuren zijn ontworpen voor binnen gebruik.

Ja, een stalen deur past uitstekend in een industriële woonkamer. Sterker nog, stalen deuren zijn vaak een kenmerkend element in industriële interieurs vanwege hun ruwe, minimalistische en toch stijlvolle uitstraling. Hier zijn enkele redenen waarom een stalen deur goed past in een industriële woonkamer:

 1. Materiaal en Structuur: Staal is een materiaal dat vaak geassocieerd wordt met industrieel design vanwege zijn robuustheid en industriële esthetiek.
 2. Openheid en Ruimtelijkheid: Stalen deuren met glaspanelen kunnen ruimtes open en licht laten aanvoelen, wat zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid, wat vaak gewenst is in moderne industriële interieurs.
 3. Contrast: Het strakke en soms ruwe uiterlijk van een stalen deur kan een mooi contrast vormen met andere elementen in de kamer, zoals bakstenen muren, houten accenten of betonnen vloeren.
 4. Tijdloosheid: Industrieel design is vaak tijdloos. Een goed ontworpen stalen deur zal daarom niet snel uit de mode raken en past bij verschillende interieurstijlen en trends.
 5. Flexibiliteit in Ontwerp: Stalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, van eenvoudige en strakke frames tot meer gedetailleerde en kunstzinnige structuren, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan verschillende smaken en voorkeuren binnen het industriële thema.

Kortom, een stalen deur kan een prachtige aanvulling zijn op een industriële woonkamer en kan helpen om de gewenste sfeer en uitstraling van de ruimte te versterken.

Ja, stalen deuren kunnen zeker geschikt zijn voor zowel een trapkast als een inloopkast, afhankelijk van de gewenste esthetiek en functie. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Ruimtelijkheid en Lichtinval: Stalen deuren met glaspanelen kunnen zowel een trapkast als een inloopkast een ruimtelijker en lichter gevoel geven. Het glas laat natuurlijk licht door, wat vooral nuttig kan zijn in donkerdere ruimtes.
 2. Esthetiek: Stalen deuren hebben een moderne en industriële uitstraling die goed kan passen bij een eigentijdse inrichting. Ze kunnen een statement maken en dienen als een designelement in de ruimte.
 3. Functionaliteit: Zorg ervoor dat de deur gemakkelijk te openen en te sluiten is en dat deze voldoende privacy biedt voor de inhoud van de kast. Kies hier bijvoorbeeld voor een stalen deur voorzien van melkglas.
 4. Maatwerk: Meneer Aards biedt ook maatwerkoplossingen, wat betekent dat je een deur kunt kiezen die perfect past bij de afmetingen en specificaties van je kast.

Of je de deuren kunt meefinancieren met je bouwdepot hangt af van de specifieke voorwaarden en regels van je hypotheekverstrekker en het doel van het bouwdepot. Hier zijn enkele algemene overwegingen:

 1. Doel van het Bouwdepot: Bouwdepots worden vaak gebruikt voor de financiering van verbouwingen, renovaties of bouwprojecten die gerelateerd zijn aan de aankoop of verbetering van een woning. Als de stalen deuren worden beschouwd als een verbetering of aanpassing die de waarde van de woning verhoogt, zou het mogelijk kunnen zijn om ze te financieren met het bouwdepot.
 2. Goedkeuring van de Hypotheekverstrekker: Je moet altijd de goedkeuring krijgen van je hypotheekverstrekker voordat je kosten opneemt uit je bouwdepot. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met je hypotheekadviseur of -verstrekker om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.
 3. Documentatie: Vaak heb je gedetailleerde documentatie nodig van de kosten en werkzaamheden die worden uitgevoerd. Dit kan facturen, offertes of andere bewijsstukken omvatten die aantonen wat er met de middelen uit het bouwdepot wordt gefinancierd.
 4. Maximale Uitkering: Houd er rekening mee dat er mogelijk een maximumbedrag is dat je kunt opnemen uit je bouwdepot, afhankelijk van de voorwaarden van je hypotheek.

Het onderhoud van stalen deuren of wanden kan variëren afhankelijk van de afwerking dat wordt gebruikt. Hier zijn enkele algemene tips voor het schoonmaken en onderhouden van stalen deuren en wanden:

 1. Regelmatig Stof en Vuil Verwijderen:
  • Gebruik een zachte, pluisvrije doek of een zachte borstel om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen.
  • Vermijd agressieve materialen zoals schuurmiddelen die krassen kunnen veroorzaken.
 1. Milde Reinigingsmiddelen Gebruiken:
  • Maak gebruik van een mild schoonmaakmiddel vermengd met water om vlekken of vuil te verwijderen.
  • Breng het reinigingsmiddel aan met een zachte doek en veeg het oppervlak af.
 1. Glas Reinigen:
  • Als de stalen deur glaspanelen heeft, gebruik dan een glasreiniger om strepen en vlekken te verwijderen.
  • Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen op glas om beschadiging te voorkomen.
 1. Roest Voorkomen:
  • Voor stalen binnendeuren is roest meestal geen probleem, maar het is belangrijk om eventuele beschadigingen aan de afwerking te repareren.
 1. Onderhoud van Gepoedercoate Oppervlakken:
  • Als de stalen deur een gepoedercoate afwerking heeft, vermijd dan agressieve chemicaliën en schuurmiddelen, omdat deze de coating kunnen beschadigen.
  • Repareer eventuele beschadigingen aan de poedercoating om te voorkomen dat vocht en lucht het staal bereiken.
 1. Vermijd Waterophoping:
  • Vermijd langdurige blootstelling aan water en voorkom dat water zich ophoopt op stalen oppervlakken, vooral als roestvorming een zorg is.
 1. Inspecteer en Onderhoud Scharnieren en Mechanismen:
  • Regelmatige inspectie van scharnieren en andere bewegende delen is belangrijk. Smeer indien nodig met geschikt smeermiddel.

Je hebt de keuze uit  de volgende glassoorten: helder glas, matglas, rookglas, rookglas in bronstint.

Gehard veiligheidsglas, vaak aangeduid als gehard glas, is een specifiek type glas dat is behandeld met een thermisch proces om de sterkte en veiligheid ervan te verbeteren. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van gehard veiligheidsglas:

 1. Verhoogde Sterkte: Gehard glas is tot vijf keer sterker dan onbehandeld glas van dezelfde dikte. Dit maakt het bestand tegen impact en druk, wat bijdraagt aan de veiligheid ervan.
 2. Veiligheid bij Breuk: Wanneer gehard glas breekt, valt het uiteen in kleine, relatief onschadelijke korrels in plaats van scherpe, gevaarlijke scherven. Dit vermindert het risico op ernstige verwondingen bij ongelukken.
 3. Thermische Behandeling: Het productieproces van gehard glas omvat het verhitten van het glas tot een hoge temperatuur en vervolgens snel afkoelen met behulp van lucht. Dit thermische proces versterkt de interne spanningen in het glas, wat resulteert in de verbeterde sterkte en breukeigenschappen.
 4. Toepassingen: Gehard glas wordt veel gebruikt in verschillende toepassingen waar veiligheid en duurzaamheid essentieel zijn, zoals in autoruiten, douchecabines, glazen deuren, tafelbladen, balustrades en andere structurele glastoepassingen.

 

Hoewel gehard veiligheidsglas veel voordelen biedt in termen van sterkte en veiligheid, is het belangrijk om te benadrukken dat geen enkel glas volledig onbreekbaar is. Het is altijd raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen en correct te handelen bij het omgaan met glasproducten om het risico op letsel te minimaliseren.

Een opdekdeur en een stompe deur zijn twee verschillende soorten binnendeuren die worden gebruikt in de bouw en interieurontwerp. Ze verschillen voornamelijk in hun bevestigingsmethode en hoe ze in een deurkozijn worden geplaatst. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Opdekdeur:
 1. Bevestigingsmethode: Een opdekdeur heeft een uitstekende rand (ook wel “opdekrand” genoemd) aan één of beide lange zijden van de deur. Deze uitstekende rand rust op het deurkozijn en wordt bevestigd met scharnieren en een slot.
 2. Uiterlijk: Vanwege de opdekrand sluit een opdekdeur de opening in het kozijn gedeeltelijk af, wat resulteert in een zichtbare overlapping van de deur over het kozijn.
 3. Toepassing: Opdekdeuren worden vaak gebruikt voor binnendeuren in woningen vanwege hun eenvoudige installatie en het feit dat ze een effectieve afsluiting bieden tegen licht en geluid.
Stompe deur:
 1. Bevestigingsmethode: Een stompe deur heeft geen uitstekende rand en wordt volledig in het kozijn geplaatst. Het wordt bevestigd met scharnieren die direct op het deurkozijn worden geschroefd.
 2. Uiterlijk: Omdat een stompe deur volledig in het kozijn valt, ligt het oppervlak van de deur gelijk met het kozijn wanneer deze gesloten is.
 3. Toepassing: Stompe deuren worden vaak gebruikt in moderne woningen en renovaties. Ze vereisen een iets complexere installatie dan opdekdeuren omdat de scharnieren nauwkeuriger moeten worden uitgelijnd.
Samenvatting:
 • Opdekdeur: Heeft een uitstekende rand die op het kozijn rust. Eenvoudiger te installeren, sluit gedeeltelijk af.
 • Stompe deur: Ligt volledig in het kozijn zonder uitstekende rand. Vereist een nauwkeurigere installatie, ligt gelijk met het kozijn.

De keuze tussen een opdekdeur en een stompe deur kan afhangen van esthetische voorkeuren, de stijl van het interieur, de beschikbaarheid van deurkozijnen, en andere functionele overwegingen.

Stalen deuren in standaard afmetingen kunnen binnen 10 werkdagen geleverd worden of dezelfde dag nog opgehaald worden.

Maatwerk stalen deuren hebben een levertijd van ongeveer 10-14 weken.

Maatwerk houten loftdeuren hebben een levertijd van ongeveer 20 werkdagen.

Bij Meneer Aards heeft u keuze uit 4 standaard afmetingen:

83 x 201,5 LET OP! Afmetingen inclusief kozijn zijn 89,6 x 205,8

83 x 211,5 LET OP! Afmetingen inclusief kozijn zijn 89,6 x 215,8

93 x 211,5 LET OP! Afmetingen inclusief kozijn zijn 99,6 x 215,8

93 x 231,5 LET OP! Afmetingen inclusief kozijn zijn 99,6 x 235,8

Heeft u een andere afmeting nodig dan kan de deur speciaal voor u op maat gemaakt worden.

Het taatssysteem voor de deuren van Meneer Aards is een opbouwsysteem. Dat wil eigenlijk zeggen dat het grootste gedeelte van het scharnier in de deur verwerkt zit. Wel zal er geboord moeten worden. Bekijk dus goed de handleiding of dit in uw situatie mogelijk is.

Schuifdeuren bieden diverse voordelen, zowel esthetisch als functioneel. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van schuifdeuren:

 1. Ruimtebesparing: Een van de meest opvallende voordelen van schuifdeuren is dat ze geen draaiende ruimte nodig hebben, wat ruimtebesparend is in vergelijking met traditionele draaideuren. Dit maakt schuifdeuren ideaal voor kleinere ruimtes of in situaties waar elke centimeter telt.

 2. Stijlvol en Modern Ontwerp: Schuifdeuren hebben vaak een eigentijds en stijlvol ontwerp, waardoor ze passen bij moderne en minimalistische interieurs. Ze kunnen een ruimte een strakke en verfijnde uitstraling geven.

 3. Natuurlijke Lichtinval: Schuifdeuren kunnen grote glaspanelen bevatten, waardoor natuurlijk licht de ruimte kan binnenvallen. Dit zorgt voor een heldere en open sfeer in de kamer en kan helpen bij het besparen van energie doordat je overdag minder kunstlicht hoeft te gebruiken.

 4. Gemakkelijke Toegang: Schuifdeuren bieden gemakkelijke toegang tot grotere openingen, waardoor het eenvoudig wordt om grote meubelstukken, zoals banken of tafels, te verplaatsen.

 5. Veelzijdigheid in Materialen: Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in diverse materialen, waaronder hout, aluminium en glas. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan verschillende interieurstijlen en -eisen.

 6. Praktisch voor Kasten en Kastsystemen: Schuifdeuren worden vaak gebruikt voor kasten en kastsystemen, waardoor een strakke en georganiseerde uitstraling ontstaat. Dit is vooral handig in slaapkamers en kantoren.

 7. Handig bij Beperkte Mobiliteit: Schuifdeuren kunnen handig zijn voor mensen met beperkte mobiliteit, omdat ze gemakkelijker te openen en te sluiten zijn dan sommige traditionele draaideuren.

Over het algemeen bieden schuifdeuren een combinatie van functionaliteit, esthetiek en praktische voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn in diverse woon- en werkruimtes.

Een schuifdeur van glas laat veel licht door. En omdat je er doorheen kunt kijken, lijkt je ruimte groter. Met een schuifdeur heb je ook geen drempel nodig, waardoor 2 ruimtes écht in elkaar overlopen. Liever wat meer privacy? Als je bijvoorbeeld voor matglas kiest, dan laat de deur nog steeds licht door, maar zie je er niet veel achter.